Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Elghakk

Elghakk

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g elghakk (kvernet elgkjøtt)
  • 1 stk. løk
  • 0,75 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin
  • 5 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. laurbærblad
  • ca. 6 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
  • 1 ts tørket timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 272 kcal
Fett 8 g
Protein 36 g
Karbohydrater 13 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Elghakk er kjent og kjær middagsrett i mange distrikt der det er mye elgkjøtt å få tak i. Den er enkel å lage, og har noen variasjoner i smak og væskemengde, etter hvor i landet den kommer fra. Her kan du bytte ut elgkjøttet med annet kjøtt, for eksempel reinsdyr.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g elghakk (kvernet elgkjøtt)
  • 1 stk. løk
  • 0,75 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin
  • 5 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. laurbærblad
  • ca. 6 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
  • 1 ts tørket timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 272 kcal
Fett 8 g
Protein 36 g
Karbohydrater 13 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 Server med flatbrød og rørte tyttebær.

Har du ikke tilgang på kvernet elgkjøtt kan du gjerne lage hakk med kjøttdeig eller karbonadedeig også.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 14:28:53